Opis proizvoda
Drvo kakaa može se pronaći na malim farmama u amazonskim šumama Afrike i Perua. Oni su izvor za dobivanje zrna kakaovca. Ova se zrna beru, čiste, sortiraju i suše vrlo pažljivo. Kakao zrna su proizvođači okusa i sirovine za čokoladu. Ova zrna mogu tvoriti kakao maslac i druge krute tvari kakaovca.
Kakao zrna, Sirova Podrijetlo
Botanički naziv stabla kakaovca je Theobroma cacao i izvor je za pravljenje čokolade. Kakao ili zrna kakaovca u osnovi se koriste za izradu čokolade i beru se s ovog stabla. Plod ovog stabla naziva se mahuna, a grah je sjeme ovog voća. Ljuska mahune je jarko obojena i ima vrlo tvrdu ljusku. Rastu na granama drveta u obliku grozdova. Prvo, ove mahune su mali bijeli cvjetovi bez mirisa koji se zovu ‘Cauliflory’. Ovo cvijeće raste na ostarjelim granama drveta.
NutriBoost nudi zrna kakaovca porijeklom iz Perua i Afrike. U Peruu uglavnom rastu u šumarskim regijama Amazon, Junín, Cusco, Ayacucho i San Martin. Okus zrna kakaovca je gorak, baš poput nezaslađene čokolade.
Kako koristiti Kakao zrna, Sirova
Može se koristiti kao; samljevena uz kavu, oguljena, a zatim pojedena, mogu se ispeći, smrviti i dodati u smoothie, žitarice, sladolede, mix orašastih plodova, tijesto za kolačiće ili kao zamjena u receptima ili desertima za komadiće čokolade.
Kakao zrna, Sirova Veleprodaja
Kakao zrna kupujte sirova u veleprodajnim količinama od NutriBoost-a. Očekujte narudžbe malih količina, konkurentne cijene i visoku kvalitetu. Nudimo privatnu oznaku i velika pakiranja.