Opis proizvoda
Kakao maslac je mast koja se vadi iz zrna kakaovca. Zrna kakaovca beru se iz veće biljke kakaovca pa se iz njih može izvaditi kakao maslac. U tom procesu grah se guli, peče i preša tako da se odvoji mast, odnosno kakao maslac. Ostaci ovog procesa kasnije se pretvaraju u kakao u prahu.
Kakao maslac je prirodna jestiva mast. Gotovo polovica kakaovca sastoji se od maslaca. Dostupan je u 2 boje, žutoj i bijeloj, te nudi bogat okus. Kakao maslac jedan je od glavnih sastojaka u pravljenju čokolade. Mekan je i ima kremastu teksturu. Zato ima nisko talište, oko 32 do 35 stupnjeva Celzijusa. Ovaj proizvod dostupan je u čvrstom bloku kakao maslaca težine 25 kg.
Kakao maslac, Blok, Podrijetlo:
Povijest kakao maslaca stara je 3000 godina. Drevna carstva Maja i Asteka jako su voljela kakao, pa su ga čak koristili i kao valutu.
NutriBoost nudi kakao maslac koji se proizvodi uglavnom od zrna criollo i/ili forastero, a potječu iz Južne Amerike i Afrike. Koristili smo najkvalitetnija zrna kakaovca i fermentirali ih kako bismo smanjili njihov gorak okus, tako da možemo ponuditi najkvalitetniji kakao maslac. Kakao maslac dobiva se pritiskom zdrobljenih zrna kakaa da se dobije čvrsta pasta. U tom procesu odvajaju se prah i maslac. Nakon toga se maslac pretvara u čvrste blokove.
Kako koristiti Kakao maslac, Blok
Kakao maslac je proizvod kojeg obično koriste pekari i proizvođači čokolade zbog izvrsnog okusa i karakteristika brzog topljenja. Također ga možete koristiti u sirovim čokoladnim shakeovima za sjajnu i fantastičnu poslasticu. Organski kakao maslac potpuno je prirodan. To je luksuzni sastojak koji se ne koristi samo za jelo, već i u sapunima i maslacu za tijelo za hidrataciju.
Kakao maslac, Blok Veleprodaja
Kupite blok kakao maslaca u veleprodajnim količinama od NutriBoost-a. Očekujte narudžbe malih količina, konkurentne cijene i visoku kvalitetu. Nudimo privatnu oznaku i velika pakiranja.