This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parameter Description
Botanički naziv Triticum spelt
Veličina pakiranja 20 – 25 Kilograma
Minimalna količina narudžbe 20 – 25 Kilograma
Podrijetlo Nizozemska
Izgled prljavobijel, smećkast prah
Dostupnost Velike količine, Privatna oznaka
Kvaliteta Organska, Konvencionalna
Rok trajanja 12-24 mjeseci
Veličina serviranja  ¼ čaše
Kategorija Brašna

 

 

Opis proizvoda

Pir je poznat kao žitarica iz porodice pšenice. Međutim, nije poput pšenice. Ovo se zrno uzgaja na Bliskom istoku i u Europi već stotinama godina. Iako ima isti izgled kao i pšenica, vanjska mu je ljuska vrlo tvrda i drobi se prije upotrebe. Baš kao i pšenično brašno, njegov je okus pomalo sladak i orašast.

Ako govorimo o najpopularnijem brašnu bez pšenice, pirovo brašno jedno je od njih. Koristi se u svim receptima bez pšenice, pogotovo za recepte poput kruha i tjestenine.

Pirovo Brašno Podrijetlo

Pir pripada obitelji pšenice. To je vrsta pšenice koja se uzgaja od 5000. godine prije Krista. Također se naziva oljuštena pšenica ili dinkel pšenica. To je žitarica koja se uzgaja već stoljećima. Podrijetlo pira je Iran nakon čega je stigao u Europu. Od prošlog stoljeća uzgoj pira započeo je i u Sjevernoj Americi.

Kako koristiti Pirovo brašno

Pirovo brašno korisna je zamjena za pšenično brašno u različitim receptima u omjeru 1: 1. Pir ima jedinstvenu vrstu glutena. Da bi se napravila struktura za kruh, pirovu brašnu potrebno je manje vremena za gnječenje jer je mekano i lako se razgrađuje, što je suprotno od pšeničnog brašna. Zato je važno napomenuti da ne smijete previše miješati pirovo brašno. U suprotnom će se tekstura hrane koju pravite raspasti.

 

Pirovo Brašno Veleprodaja

Kao tvrtka za veleprodaju pirovog brašna, naša se roba distribuira u velikim količinama diljem svijeta. Osobito u Europi isporučujemo ovaj proizvod raznim markama i tvrtkama. Povežite se s nama kako biste dobili prilagođenu ponudu.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our