Opis proizvoda
Kvinoja je poznata kao zeljasta biljka koja uglavnom raste u Južnoj Americi zbog jestivog sjemena kao usjeva žitarica. Sjemenke ili zrna kvinoje su bez glutena i pseudožitarice.
Brašno od kvinoje Podrijetlo
Prvi uzgoj kvinoje obavljen je prije oko 7000 godina u Andama. Zato se smatra drevnom žitaricom i glavnom namirnicom još od pretkolumbovske ere. Kad se dogodila španjolska potjera, zanemarili su kvinoju jer su mislili da je to indijska hrana.
Uzgoj kvinoje bio je na vrhuncu u posljednjoj polovici 20. stoljeća. Sada se uzgaja od regije Anda do sjeverozapadnog dijela Sjedinjenih Država i u Kanadi. Oko 255 komercijalnih proizvoda, uključujući pekarskih proizvoda, sadržavalo je kvinoju kao sastojak od rujna 2017. do 2018. godine.
Rastuće područje ove male pseudožitarice su Ande. Sjemenke kvinoje možete koristiti pečene ili sirove.
Kako koristiti Brašno od kvinoje
Općenito, brašno od kvinoje miješa se s drugim brašnom i koristi se u mnogim proizvodima, poput deserta, kruha, peciva i drugih pekarskih proizvoda. Brašno od kvinoje se peče ili kuha. Obično se koristi pomiješano s oko 20 % pšeničnim brašnom za izradu palačinki, deserta, kruha i keksa.
Brašno od Kvinoje Veleprodaja
Brašno od kvinoje isporučujemo kao veleprodajna tvrtka. Iskoristite naše povoljne cijene, visoku kvalitetu i raznolik asortiman. Zatražite prilagođenu ponudu putem našeg obrasca za kontakt.