Opis proizvoda
Brašno od amaranta proizvodi se iz njegovog glavnog izvora, biljke amarant. Sjemenke biljke se samelju, što je pretvara u brašno. Može se koristiti za pečenje ili pomiješati s drugim brašnom. Sjeme biljke amarant, koje se koristi za pravljenje brašna amaranta, dolazi u različitim bojama, poput ružičaste, bijele, zlatne i tamno smeđe, ali to ovisi o vrsti. Brašno od amaranta možete koristiti za pečenje kako biste svojim jelima dali slatki i slasni okus.
Ljudi amarant smatraju žitaricama, poput pšenice i zobi, ali ono nije žitarica. Iako ima sličnu primjenu i hranjive tvari kao i žitarice, potpuno se razlikuje od žitarica.
Brašno od amaranta Podrijetlo
Glavni proizvođač amaranta bilo je Astečko carstvo, koje je vladalo u središnjem Meksiku u 15. i 16. stoljeću poslije Krista. Nakon graha i kukuruza, amarant je bio treći najveći usjev proizveden u Carstvu. Ime je dobio po grčkoj riječi koja znači “vječan” ili “besmrtan”. Pokazuje čvrstoću i svestranost ovog sjemena.
Kako koristiti Brašno od amaranta
Asteci su koristili amarant za izradu tortilja, atola i tamala. Kad bi započeo njihov sveti mjesec Huitzilopochtli, koristili su agavu, kukuruz i amarant za stvaranje idola njihovih bogova. Za pripremu vaših omiljenih jela za pečenje, poput brzog kruha, peciva, palačinki, krekera i tijesta za pizzu, brašno od amaranta bit će savršen dodatak maloj pekari vaše kuhinje.
Brašno od amaranta Veleprodaja
NutriBoost je veletrgovac Brašnom od amaranta. Stoga našim kupcima nudimo ovu stavku u velikim količinama i s privatnom oznakom.