This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parameter Description
Botanički naziv Amaranthus caudatus
Veličina pakiranja 20-25 Kilograma
Minimalna količina narudžbe 20-25 Kilograma
Podrijetlo Indija
Izgled Prah
Dostupnost  Velike količine, privatna oznak
Kvaliteta  Organska
Rok trajanja 24 mjeseca
Veličina serviranja ¼ čaše
Kategorija Brašna

 

 

 

Opis proizvoda

Brašno od amaranta proizvodi se iz njegovog glavnog izvora, biljke amarant. Sjemenke biljke se samelju, što je pretvara u brašno. Može se koristiti za pečenje ili pomiješati s drugim brašnom. Sjeme biljke amarant, koje se koristi za pravljenje brašna amaranta, dolazi u različitim bojama, poput ružičaste, bijele, zlatne i tamno smeđe, ali to ovisi o vrsti. Brašno od amaranta možete koristiti za pečenje kako biste svojim jelima dali slatki i slasni okus.

Ljudi amarant smatraju žitaricama, poput pšenice i zobi, ali ono nije žitarica. Iako ima sličnu primjenu i hranjive tvari kao i žitarice, potpuno se razlikuje od žitarica.

 Brašno od amaranta Podrijetlo

Glavni proizvođač amaranta bilo je Astečko carstvo, koje je vladalo u središnjem Meksiku u 15. i 16. stoljeću poslije Krista. Nakon graha i kukuruza, amarant je bio treći najveći usjev proizveden u Carstvu. Ime je dobio po grčkoj riječi koja znači “vječan” ili “besmrtan”. Pokazuje čvrstoću i svestranost ovog sjemena.

Kako koristiti Brašno od amaranta

Asteci su koristili amarant za izradu tortilja, atola i tamala. Kad bi započeo njihov sveti mjesec Huitzilopochtli, koristili su agavu, kukuruz i amarant za stvaranje idola njihovih bogova. Za pripremu vaših omiljenih jela za pečenje, poput brzog kruha, peciva, palačinki, krekera i tijesta za pizzu, brašno od amaranta bit će savršen dodatak maloj pekari vaše kuhinje.

Brašno od amaranta Veleprodaja

NutriBoost je veletrgovac Brašnom od amaranta. Stoga našim kupcima nudimo ovu stavku u velikim količinama i s privatnom oznakom.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our