Opis proizvoda
Ako se osvrnemo u povijest, bijeli papar bio je jedan od najomiljenijih začina na svijetu. Papar se oduvijek smatrao vrijednim čak i početkom petog stoljeća kada se u Rimu koristio kao novac.
Podrijetlo Bijelog papra u prahu
Prije otprilike 2000 godina papar je unesen u jugoistočnu Aziju, a njegove plantaže su se tijekom godina silno povećavale. 1930-ih godina Brazil je bio najveći proizvođač ovog začina.
Bobice papra nalikuju grožđu i baš poput njih rastu u grozdovima visokim oko 10 stopa. Obično ih se može pronaći u Indoneziji i Indiji. Bobice papra koriste se za izradu tri vrste zrna papra; crne, bijele i zelene.
Među njima, crni papar ima najjači okus, zbog čega je i najpoznatiji. Čak i prije nego što je proces sazrijevanja bobica papra završio, oni se prerađuju.
Nezrele bobice daju nam zrna zelenog papra. Njihovo se sjeme nakon prerade čuva u salamuri.
I posljednji je bijeli papar. Proizvode ga one bobice koje su stvarno sazrele.
Zeleni papar razvijen je nedavno, ali crni i bijeli papar su u upotrebi već jako dugo. Postoje i druge vrste papra, poput zrna crvenog papra i ružičastog papra. Također se prerađuju i prodaju na tržištu.
Botanički naziv papra je Piper Nigrum, a pripada obitelji Piperaceae. Ovaj papar prirodno raste u Indoneziji, Šri Lanki, Vijetnamu, Indiji i Maleziji.
Kako koristiti Bijeli papar u Prahu
Možete uživati u umacima, povrću i pečenoj hrani s bijelim paprom. Za jedinstven okus i začinsku aromu, ovaj papar je također sastojak mnogih recepata za škampe i tunjevinu.
Bijeli papar u Prahu Veleprodaja
Jeste li spremni začiniti svoj asortiman? Onda je rad s NutriBoost-om kao vašim veleprodajnim partnerom za bijeli papar u prahu dobar izbor. Nazovite ili pošaljite e-mail jednom od naših zaposlenika kako biste saznali više o tome što možemo ponuditi.