Opis proizvoda
Od svih uljarica, sezam ima najveću količinu ulja. Također je jedna od najstarijih usjeva uljarica na svijetu. Nekoliko kuhinja širom svijeta koristi sezam kao sastojak za kuhanje. Sjemenke sezama su jestive na oba načina, sa i bez ljuske. Kad je ljuska prisutna, sjemenke sezama imaju zlatno-smeđu nijansu. Kad se oljušti, ima prljavobijelu boju koja nakon pečenja prelazi u smeđu.
Sjemenke sezama, prirodne Podrijelo
Susam ili Sesamum indicum je jednogodišnja biljka koja raste ravno i pripada obitelji Pedaliaceae. Također se naziva benne i uzgajala se zbog njenih sjemenki tisućama godina. Iz njenih sjemenki ekstrahira se ulje bogatog okusa koje se koristi za aromatiziranje i hranu. Ima još nekoliko vrsta koje se mogu pronaći u Africi, a neke u Indiji. Uzgaja se u tropskim regijama svijeta zbog jestivog sjemena. Sjemenke sezamove biljke rastu u njezinim mahunama. U 2016. godini, svjetska proizvodnja sjemena sezama bila je 6,1 milijun tona, a najveći proizvođači bili su Sudan, Indija, Tanzanija i Mianmar.
Kako koristiti Sjemenke sezama, prirodne
Sjemenke sezama najviše se koriste u Aziji i na Bliskom istoku za kuhanje. Halvah je jedno od najpoznatijih slatkih jela koje se pravi od mljevenih i zaslađenih sjemenki sezama. Ljudi u Sjevernoj Americi i Europi koriste ovo sjeme za ukrašavanje i aromatiziranje različitih namirnica, osobito peciva.
Sjemenke sezama, prirodne Veleprodaja
Nabavite svoje sjemenke sezama prirodno od veleprodajne tvrtke poput NutriBoost-a. Javite nam se kada budete tražili male ili velike količine ovog proizvoda.