This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parameter Description
Botanički naziv Triticum spelta
Veličina pakiranja 20 – 25 Kilograma
Minimalna količina narudžbe 20 – 25 Kilograma
Podrijetlo Nizozemska
Izgled  prljavobijel, smećkast, u prahu
Dostupnost Velike količine, Privatna oznaka
Kvaliteta Organska, Konvencionalna
Rok trajanja 12-24 mjeseci
Veličina serviranja

 

Veličina serviranja:

Kategorija Sjemenki i Žitarica

 

 

Opis proizvoda

Pir, koji se također naziva Farro Grande, pripada obitelji farro. Prvo se uzgajao u Perziji, koja se danas zove Iran, a zatim je počeo uzgoj u jugoistočnoj Europi. U to vrijeme bila je glavna namirnica i bila je prva vrsta pšenice koja se koristila za izradu kruha.

Pir, oljušten Podrijetlo

Pir ima i druga imena, a to su oljuštena pšenica i dinkel pšenica. Ova vrsta pšenice prvi put se uzgajala prije 5000. godine prije Krista. Od njega su se proizvodili proizvodi za pečenje, nizozemski Jenever i koristio se za pročišćavanje piva.

Također se smatra podvrstom pšenice jer obje izgledaju slično. Botanički naziv pira je Triticum aestivum subsp. Spelt.

Kako koristiti Pir, oljušten

Pir se može koristiti kao cjelovite žitarice ili u obliku brašna. Brašno od pira možete koristiti za izradu kolača i kruha. Također se može koristiti umjesto pšenice za pripremu recepata poput kruha ili umjesto pšeničnog brašna.

Pir, oljušten Veleprodaja

Budući da smo veletrgovac oljuštenim pirom, ovaj proizvod distribuiramo u većim količinama diljem svijeta, osobito u Europi. Na zahtjev možemo isporučiti i manje i veće količine narudžbi.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our