Opis proizvoda
Pir, koji se također naziva Farro Grande, pripada obitelji farro. Prvo se uzgajao u Perziji, koja se danas zove Iran, a zatim je počeo uzgoj u jugoistočnoj Europi. U to vrijeme bila je glavna namirnica i bila je prva vrsta pšenice koja se koristila za izradu kruha.
Pir, oljušten Podrijetlo
Pir ima i druga imena, a to su oljuštena pšenica i dinkel pšenica. Ova vrsta pšenice prvi put se uzgajala prije 5000. godine prije Krista. Od njega su se proizvodili proizvodi za pečenje, nizozemski Jenever i koristio se za pročišćavanje piva.
Također se smatra podvrstom pšenice jer obje izgledaju slično. Botanički naziv pira je Triticum aestivum subsp. Spelt.
Kako koristiti Pir, oljušten
Pir se može koristiti kao cjelovite žitarice ili u obliku brašna. Brašno od pira možete koristiti za izradu kolača i kruha. Također se može koristiti umjesto pšenice za pripremu recepata poput kruha ili umjesto pšeničnog brašna.
Pir, oljušten Veleprodaja
Budući da smo veletrgovac oljuštenim pirom, ovaj proizvod distribuiramo u većim količinama diljem svijeta, osobito u Europi. Na zahtjev možemo isporučiti i manje i veće količine narudžbi.