Opis proizvoda
Kvinoja je porijeklom iz Južne Amerike i poznata je po jestivim sjemenkama. To je usjev žitarica koji se smatra zeljastom jednogodišnjom biljkom. Crvena kvinoja je još jedna uobičajena vrsta kvinoje. Postoji mnogo vrsti kvinoje koje se razlikuju po bojama, a bijela kvinoja je najpoznatija. Crna i crvena kvinoja također postaju popularne među ljudima.
Crvena kvinoja Podrijetlo
Južnoamerička autohtona cvjetnica, nazvana Chenopodium quinoa, proizvodi crvenu kvinoju. Vojnici Inka zvali su je imenom crvena Inka. Zato je i poznata pod tim imenom u rodnoj regiji.
Kad su sjemenke crvene kvinoje nekuhane, hrskave su, ravne i ovalne. Kad se pravilno skuhaju, tvore mali oblik kugle poput kus-kusa. Kuhana crvena kvinoja ima žilavu i pahuljastu teksturu.
Iako su ove sjemenke poznate kao sjemenke crvene kvinoje, ponekad imaju ljubičastu boju. Iako je pseudožitarica, ljudi je smatraju cijelim zrnom.
Kako koristiti Crvenu kvinoju
Baš kao i bijela kvinoja, crvena kvinoja se može koristiti u većini slučajeva. No stvar je u tome što ne pruža veliku pomoć u slatkim jelima. Možete ju koristiti u salatama, kao zamjenu za rižu ili u zdjelama sa žitaricama, ali nije prikladna za pečenje. Crvena kvinoja ima orašastiji okus i super hrskavu teksturu. Ukusnijeg je okusa od bijele kvinoje.
Crvena kvinoja Veleprodaja
Crvenu kvinoju isporučujemo kao veletrgovac. NutriBoost kupuje izravno od izvora i na taj način jamči visoku kvalitetu i konkurentne cijene.