This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parameter Description
Botanički naziv Chenopodium quinoa
Veličina pakiranja 25 Kilograma
Minimalna količina narudžbe 25 Kilograma
Podrijetlo Peru, Bolivija
Izgled Crveno sjeme
Dostupnost Velike količine, Privatna oznaka
Kvaliteta Organska, Konvencionalna
Rok trajanja 24 mjeseca
Veličina serviranja 1 čaša
Kategorija Sjemenki i Žitarica

 

 

 

Opis proizvoda

Kvinoja je porijeklom iz Južne Amerike i poznata je po jestivim sjemenkama. To je usjev žitarica koji se smatra zeljastom jednogodišnjom biljkom. Crvena kvinoja je još jedna uobičajena vrsta kvinoje. Postoji mnogo vrsti kvinoje koje se razlikuju po bojama, a bijela kvinoja je najpoznatija. Crna i crvena kvinoja također postaju popularne među ljudima

Crvena kvinoja Podrijetlo

Južnoamerička autohtona cvjetnica, nazvana Chenopodium quinoa, proizvodi crvenu kvinoju. Vojnici Inka zvali su je imenom crvena Inka. Zato je i poznata pod tim imenom u rodnoj regiji.

Kad su sjemenke crvene kvinoje nekuhane, hrskave su, ravne i ovalne. Kad se pravilno skuhaju, tvore mali oblik kugle poput kus-kusa. Kuhana crvena kvinoja ima žilavu i pahuljastu teksturu.

Iako su ove sjemenke poznate kao sjemenke crvene kvinoje, ponekad imaju ljubičastu boju. Iako je pseudožitarica, ljudi je smatraju cijelim zrnom.

Kako koristiti Crvenu kvinoju

Baš kao i bijela kvinoja, crvena kvinoja se može koristiti u većini slučajeva. No stvar je u tome što ne pruža veliku pomoć u slatkim jelima. Možete ju koristiti u salatama, kao zamjenu za rižu ili u zdjelama sa žitaricama, ali nije prikladna za pečenje. Crvena kvinoja ima orašastiji okus i super hrskavu teksturu. Ukusnijeg je okusa od bijele kvinoje

Crvena kvinoja Veleprodaja

Crvenu kvinoju isporučujemo kao veletrgovac. NutriBoost kupuje izravno od izvora i na taj način jamči visoku kvalitetu i konkurentne cijene.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our