Opis proizvoda
Kvinoja je zeljasta jednogodišnja biljka koja se uzgaja zbog jestivog sjemena. Prvenstveno raste u Južnoj Americi kao usjev žitarica.
Kvinoja je dostupna u mnogim bojama. Najpoznatija boja kvinoje je bijela, ali crna i crvena također postaju popularne. Usporedimo li crnu kvinoju s bijelom, ona ima jedinstven slatki i zemljani okus. I na kraju, imate i mješavinu sve tri boje koja se naziva ‘trobojna kvinoja’.
Crna Kvinoja Podrijetlo
Podrijetlo kvinoje je Južna Amerika, i to je biljka koja raste na velikoj nadmorskoj visini. Korištena je kao glavna namirnica tisućama godina. Crna kvinoja certificirano je organsko sjeme, a ne zrno. Rast crne kvinoje događa se u sušnim i hladnim brdovitim predjelima Bolivije i Perua. U preradi i uzgoju kvinoje ne koriste se umjetni sastojci ili aditivi. Zato je Bez GMO. U usporedbi sa svojim bijelim pandanom, crna kvinoja ima čvrstu teksturu i zemljaniji okus.
Kako koristiti Crnu kvinoju
Kvinoja je izvrstan dodatak svakom receptu s rižom i jednostavna za upotrebu. Također se može dodati u juhe, kaše i salate. Imati kvinoju u svojoj kuhinji sjajno je zbog izvrsnog okusa i praktičnosti. Kvinoju možete poslužiti umjesto kuskusa ili riže, hladnu ili vruću. Započnite dan sa svježom kvinojom, kuhanom s kašama i voćem. Daje fantastičan okus u kombinaciji s juhama i vrućim jelima, začinjenom svježom ribom, pomfritom i curryjem te stvara prekrasne salate ili priloge. Savršena je zamjena za pšenicu u Tabouliju u kaparima, maslinama, pečenom mediteranskom povrću i kozjem siru.
Crna kvinoja Veleprodaja
Isporučujemo kvinoju crnu kao veletrgovina. NutriBoost kupuje izravno od izvora i na taj način jamči visoku kvalitetu i konkurentne cijene.