Podrijetlo Pinjola
Ako potražimo točnu definiciju pinjola, to su sjemenke bora koje se nalaze ispod ljuskica šišarki. Koriste se još od doba paleolitika kada su ljudi lovili kako bi se prehranili. Borove šume možete pronaći diljem svijeta, što znači da ih je probala i njima se prehranjivala svaka civilizacija.
U Sjevernoj Americi postoje tri glavne vrste borova pinjona: meksički pinjon (Pinus cembroides), jednolistni pinjon (Pinus monophylla) i pinjon Kolorado (Pinus edulis). Postoji i osam drugih vrsta pinjona, ali se oni koriste u maloj mjeri. To su parijski pinjon (Pinus quadrifolia), šećerni bor (Pinus lambertiana), torejev bor (Pinus torreyana), bor ivičnjak (Pinus coulteri) i sivi bor (Pinus sabineana). Na ovom području orasi se zovu španjolskim nazivom za pinjonski bor, što je piñón (množina: piñones).
Kako koristiti Pinjole
Pinjoli se mogu dodati salatama, ribi, jelima od povrća i mesu. Također se mogu koristiti u pekarskim proizvodima i od njih se može napraviti pesto.
Pinjoli Veleprodaja
Ostanite ispred konkurencije i nabavite pinjole izravno iz tvrtke za prodaju veleprodaje, poput NutriBoost-a. Nalazimo se u strateški odabranom dijelu Europe. U blizini nizozemske luke Rotterdam imamo mogućnost uvoza robe i učinkovite distribucije po Europi.