Opis proizvoda
Rižin prah ili rižino brašno nastaje drobljenjem fine riže. Nakon uklanjanja nejestive vanjske ljuske riže od cjelovitih žitarica, dobivamo brašno smeđe riže. Rižino brašno ne sadrži gluten, zato se može koristiti umjesto pšeničnog brašna. Rižino brašno možete koristiti i kao zgušnjivač.
Rižino Brašno, Smeđe Podrijetlo
Prije 6000. godine prije Krista u južnoj Kini riža se prvi put uzgajala. Nakon nekog vremena počelo se širiti u Indiji, Tajlandu i Vijetnamu. Trenutno su Indija i Kina odgovorne za proizvodnju 50% sve riže na svijetu. Glavne države u SAD-u koje uglavnom proizvode rižu su Arkansas, Louisiana i Kalifornija.
Oni dijelovi svijeta u kojima se riža koristi kao glavni sastojak hrane, uglavnom koriste rižino brašno umjesto pšeničnog. Postala je glavni sastojak peciva i prerađene hrane brzo nakon što je predstavljena u zapadnim zemljama 1980-ih godina. 90% svjetskog uzgoja i potrošnje riže nalazi se u Aziji.
Smeđa riža ima tamnu boju i tvrdu teksturu. Zato se prvenstveno koristi za izradu kruha i kolača nakon usitnjavanja.
Kako koristiti Rižino Brašno, Smeđe
Brašno od smeđe riže nastaje nakon usitnjavanja 100% čiste, kvalitetne smeđe riže od cijelog zrna. Ovo brašno ima orašast i blag okus. To je rižino brašno bez glutena. Zato ga možete koristiti u receptima za pekarske proizvode bez glutena, za zgušnjavanje sosova i umaka, za pravljenje kruha, muffina i palačinki.
Rižino Brašno, Smeđe Veleprodaja
Tražite veleprodaju brašna od smeđe riže? Dopustite nam da vam pomognemo s visokom kvalitetom i širokim izborom sastojaka. Sve izravno kupljeno od mjesta podrijetla.