Opis proizvoda
Crni papar jedan je od najčešće korištenih začina koji se dodaje u nekoliko jela. To je ujedno i začin kojim se na svijetu najviše trguje. U ovom začinu postoji kemijski spoj zvan piperin koji mu daje jedinstven začinski okus koji ga razlikuje od čili paprike. U svijetu se koristi za aromu, uglavnom sa soli.
Biljke papra proizvode nezrele bobice koje su još zelene, a zatim se koriste za stvaranje crnog papra. Prije sušenja bobice se kuhaju i čiste u vrućoj vodi. Toplina vode ubrzava proces tamnjenja bobica tijekom sušenja. Proces sušenja traje nekoliko dana, čak i sa strojevima. Tijekom tog procesa paprika oko sjemena potamni u tanki sloj i smanji se. Kad proces sušenja završi, proizvod koji dobijemo zove se papar u zrnu.
Crni papar u prahu Podrijetlo
Gledajući unatrag u povijest, crni papar bio je jedan od najvrjednijih i najprodavanijih začina. U to doba ljudi su koristili zrna papra umjesto novčića.
Piper nigrum naziv je cvjetnice iz koje je proizveden crni papar. Dolazi iz obitelji Piperaceae koja ima plodove zvane papar. To je voće koje se suši i kasnije koristi kao začin. Promjer potpuno uzgojenog ploda papra u zrnu je oko 5 mm. Boja ploda je tamnocrvena i ima sjemenke poput koštunica. Izvor je za proizvodnju mljevenog papra i zrna papra koji su općenito poznati kao zelena paprika (sušeno nezrelo voće), bijeli papar (zrelo sjeme voća) ili crni papar (kuhano i sušeno nezrelo voće).
Kako koristiti Crni papar u prahu
Crni papar je najkorišteniji začin u gotovo cijelom svijetu za dodavanje začina i začinjenosti hrani. Zrna papra mogu se koristiti i u kiselim krastavcima, juhama, varivima i pri pravljenju zaliha hrane. Također su dostupna u različitim bojama nakon obrade. Možete ih koristiti za pripremu hrane ili začina.
Crni papar u prahu Veleprodaja
Kao velikoprodajna tvrtka crnog papra u prahu, NutriBoost opskrbljuje brojne vodeće robne marke i dobavljače u Europi. Svojim konkurentnim cijenama i fleksibilnošću podržavamo naše klijente u premašivanju njihovih ciljeva.