This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parameter Description
Botanički naziv Cinnamomum Verum, Cinnamon Zeylanicum
Veličina pakiranja 20 – 25 Kilograma
Minimalna količina narudžbe 20 – 25 Kilograma
Podrijetlo  Indonezija, Madagaskar, Šri Lanka
Izgled Prah
Dostupnost Velike količine, Privatna oznaka
Kvaliteta Organska, Konvencionalna
Rok trajanja 12-24 mjeseci
Veličina serviranja  2-4 grama dnevno
Kategorija Bilja i Začina

 

 

Opis proizvoda

Unutarnja kora cejlonskog cimeta izvor je cimeta Zeylanicum. Poznati proizvođači cimeta Zeylanicum su Madagaskar, Šri Lanka i Indija. Jedini izvorni cejlonski cimet koji se povijesno smatra “pravim”, potječe iz Šri Lanke. Iako su i drugi cimeti iz iste vrste, smatraju se “lažnima” i nazivaju se kasija. Cijena im je različita, stoga je važno navesti koju vrstu želite.

Podrijetlo Cejlonskog cimeta u prahu

Cimet se smatra vrlo starim, a Egipćani su ga koristili već 2000. godine prije Krista. Stabljike stabala cimeta režu se i zatim obrađuju struganjem njihove vanjske kore. Upravo zbog toga unutarnja kora olabavi, a zatim otkine u rolama. Nakon toga, role se suše nekoliko sati, a zatim se režu na kolute oko 10 cm. Ove se role kasnije melju u prah.

Kako koristiti Cejlonski cimet

Cimet u prahu može se koristiti na mnogo načina, primjerice u začinjenim pićima i slasticama. Različite vrste cimeta izvor su cimetovog praha. U Aziji se uzgaja stablo Cinnamomum, uglavnom u Vijetnamu, Kini i Indoneziji. Koriste se i za slatku aromu jedinstvenog i začinskog okusa, koja se ekstrahira iz eteričnog ulja zvanog cinaldahid.

Stablo cimeta mora rasti dvije godine da bi dalo cimet. Nakon dvije godine stablo je posječeno u panjeve, a tada će niknuti puno malih pupova. Kad ti pupovi postanu debeli i sazriju i imaju promjer 2 inča, unutarnja kora stabljike ravnomjerno se kida i sječe nakon što se zelena vanjska kora skida dok se ne oslobodi iz drva. Nakon toga se unutarnja kora suši na zraku, uklanjaju se njeni veliki listovi i režu na trake. Ove trake se pretvaraju u uvijene svitke cimeta. Svitci se dalje suše u pećnici ili na suncu. Kad su svitci dovoljno tamni, spremni su za slanje po cijelom svijetu.

Kako koristiti Cejlonski cimet

Cimet u prahu koji nudimo potpuno je organski i topi se u ustima s toplim, začinskim, slatkim, aromatičnim i nježnim okusom. Možete ga dodati u svoju kuhinju za savršeno kuhanje i dodati dubinu vašem jelu. Može se koristiti za aromatiziranje voćnih jela, slatkih kaša i kaša sa žitaricama. Podrijetloalni cimet može dati nevjerojatnu aromu za pripremu toplih napitaka poput kave ili čaja.

Cejlonski cimet u prahu Veleprodaja

Mi smo tvrtka za veleprodaju cejlonskog cimeta u prahu. Stoga uvozimo izravno iz izvora i opskrbljujemo veliki izbor robnih marki i tvrtki u Europi. Zarađujte od konkurentnih cijena i vrhunske kvalitete pri poslovanju s NutriBoostom

This website needs you to allow the use of cookies as described in our